Sepet

Yağlar

İster zeytinyağı ya da ay çiçek, mısır yağı gibi sıvı formatta olsun, ister tereyağı ya da margarin gibi katı formatta, yağlar geleneksel mutfak kültürümüzün ayrılmaz birer parçasıdır. Tencere yemeklerinden kızartmalara, günlük kahvaltı sofralarından salatalara dek yağların gıda ürünü olarak tüketiminin pek çok alanı vardır. Yemeklere lezzet katan ve damak tadının bütünleştiricisi olan yağlar aynı zamanda bedenlerimizin ayrılmaz bir yapı taşıdır. Uzun yıllar boyunca fazla kiloların sorumlusu olarak görülen yağlara karşı beslenme ve diyet uzmanları da yakın zamanda tabiri caizse af çıkartarak doymuş yağların beslenme zincirindeki yerini kabul etmişlerdir. 

Öte yandan, özellikle son 20 yılda bitkilerden elde edilen doğal aromatik yağlar da, kozmetik sektörünün tekelinden çıkarak bireylerin tüketim alışkanları arasındaki yerlerini almışlardır. Obadanal geleneksel yöntemlerle elde edilen zengin içerikli yağları, üreticinin kaynağından tüketicinin sofrasına taşır.  

Bin Yılların Mucizesi Zeytinyağı 

Ege ve Akdeniz coğrafyasının mucizevi bitki örtüsü olan zeytin ağacının meyvesi olan zeytinden elde edilen zeytinyağı, binlerce yıldır yemeklik yağ olarak kullanılmaktadır. E vitamini, mineral ve doymamış yağ kaynağı olan zeytinyağı et, balık, sebze gibi temel gıda maddelerinin pişirilmesinde kullanılır. Bu bağlamda kalp hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olan antioksidanlar içerdiği bilinmektedir. Zeytinyağı ayrıca kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Birçok farklı şekilde kullanılabilen, çok yönlü bir gıda ürünü olan zeytinyağı, yemek pişirmenin yanı sıra salataları zenginleştirmek ve mezeleri süslemek için de kullanılabilir. Ayrıca salata sosları, marineler, konserveler ve salamura yapmak için de kullanılabilir. 

Mutfak kültürünün yanı sıra endüstriyel olarak katı sabun, mum, Arap sabunu gibi ürünlerin elde edilmesi için de kullanılır. Katkı maddesi kullanılmadan üretilen ve paketlenen organik zeytinyağı, damakta keskin bir tat bırakmaz ve diğer yağlara oranla çok daha hafiftir.  Yöntem olarak zeytinlerin preslenmesinden elde edilen bu bitkisel yağ, sağlıklı beslenme uzmanları tarafından da doymamış yağlar açısından oldukça zengin bir kaynak olarak gösterilir. Bu bağlamda kalp hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olan antioksidanlar içerdiği bilinmektedir. Zeytinyağı ayrıca kanser ve diyabet riskini azaltmaya, kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. Akdeniz mutfağının temel bileşeni olan zeytinyağının elde edildiği zeytin ağacı ise yaklaşık 20 metre boyuna kadar büyüyen, yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Akdeniz coğrafyasında 1000 yaşını aşkın tarihi zeytin ağaçlarına rastlamak mümkündür. Az yağmur alan, sıcak iklimlerde en iyi şekilde yetişir.. 

Halis Tereyağı Seçenekleri 

Tereyağı temel prensip olarak, çiğ sütten elde edilen bir süt ürünüdür. Mevcut zararlı bakterileri öldürmek için sütün ısıtılmasını içeren pastörizasyon işlemi ile üretilir. Bu işlem aynı zamanda sütte bulunan zararlı enzimleri de öldürerek tereyağını zararlı patojenlerden arındırır. Organik tereyağının temel faydası, zararlı patojenler ve enzimler içermemesidir. 

Bu anlamda güvenle tüketilebilecek bir gıda ürünüdür. Katı grubundaki bir yağ olmasına rağmen özellikle geleneksel yöntemlerle elde edilen organik tereyağı, kolesterol açısından sağlıklı bir tercih olarak öne çıkar; kalp hastalığı ve diğer kronik hastalık risklerini azaltmak isteyen ama aynı zamanda damak tadından vazgeçemeyenler için makul ölçülerde tereyağı tüketmek yerinde bir seçimdir. Organik tereyağı aynı zamanda mükemmel bir E vitamini, kalsiyum ve mineral kaynağıdır. Fırın yemekleri, bulgur, pilav türü yardımcı yemekler, soteler de dahil olmak üzere farklı yemek pişirme türlerinde kullanılabilir. Bazı tariflerde normal tereyağı yerine de kullanılabilir.

Organik tereyağı aynı zamanda, antibiyotik, büyüme hormonu vb. diğer kimyasallardan arındırılmış bir üründür. Meralarda doğal yollarla beslenen hayvanların sütünden elde edilen organik tereyağı protein, ve tekli doymamış yağlar açısından oldukça zengindir. Laktoz oranı da endüstriyel yollarla beslenen hayvanlardan elde edilen tereyağına göre daha düşük seviyededir. Bu yönüyle, laktoz intoleransı olan kişiler için sindirim sorunları riskini de azaltır. Lezzeti kesinlikle daha farklı olan organik tereyağı ülkemizde yayık tereyağı, köy tereyağı olarak da bilinir. Herhangi bir yapay katkı maddesi veya koruyucu kullanılmadan üretildiğinden, normal tereyağından daha sağlıklı bir seçenektir. Geleneksel kahvaltı kültüründe önemli bir yere sahip olan tereyağı çiğ olarak ekmeğe sürülerek tüketilebildiği gibi unlu mamullerde, fırında yapılan hamur işlerinde de sıklıkla kullanılır. Tereyağın sarıdan beyaza kadar değişebilen rengi üretildiği süt ile de doğrudan ilgilidir.

Yoğun Kokularıyla Aromatik Yağlar

Kozmetik ve parfüm sektörünün temel hammaddeleri arasında yer alan aromatik yağlar, bitki özlerinin farklı yöntemlerle işlenmesinden elde edilir. Uçucu yağlara giren aromatik yağlar arasında vanilya yağı, gül yağı, yasemin yağı, kekik yağı, lavanta yağı, badem yağı, ceviz yağı, zeytin ağacı yaprağı yağı, kantaron yağı, Hindistan cevizi yağı, susam yağı, aspir yağı, okaliptüs yağı, ceviz yağı, avokado yağı, vanilya yağı, çörek otu yağı, keten yağı, pelesenk yağı, limon otu yağı, portakal çiçeği yağı, kara üzüm çekirdeği yağı, günlük ağacı yağı gibi pek çok farklı türde esans yağını bulmak mümkündür. Aromatik yağların anksiyete ve depresyon gibi olumsuz ruh halini iyileştirme, stresi azaltma ve enerji seviyelerini artırma gibi pek çok faydası olduğu bilinmektedir. Ayrıca ağrı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptirler. Yüzyıllardır cilt problemleri, artrit ve romatizma gibi çeşitli durumları tedavi etmek için kullanılmıştır.

Aromatik yağların başlıca kullanım alanı kozmetik sektörüdür; ayrıca gıda kodeksine uygun üretilen bazı aromatik yağlar yemeklerde esans vermek adına da kullanılabilir. Öte yandan, masaj yağı olarak, doğal parfüm alternatifi olarak, tütsü ve buhurdanlık kokusu olarak, hatta doğal böcek, sinek kovucu olarak kullanılabilirler. 

Yağ Fiyatları 

İster yemeklik sıvı ya da katı yağ türevleri olsun ister aromatik yağlar Obadanal tüketicileri, üreticilerle birincil elden buluşturmak için hizmetinizde. Web sitemizde farklı üreticilere ait farklı paketlemelerle sunulan zeytinyağı fiyatlarını ve tereyağı fiyatlarını en güncel halleriyle bulabilir, birkaç tıkla siparişinizi oluşturabilirsiniz. Tüketicilerin sıklıkla aradığı bir diğer ürün grubu olan aromatik yağların fiyatlarını da Obadanal.com üzerinden inceleyerek ihtiyaçlarınız doğrultusunda alışveriş sepetinizi oluşturabilirsiniz. Aromatik yağlar piyasasında popüler ürünlerin fiyatları da üreticiden üreticiye değişkenlik göstermektedir. Kantaron yağı fiyatı, lavanta yağı fiyatı, aspir yağı fiyatı, Hindistan cevizi yağı fiyatı ya da fındık yağı fiyatına yönelik araştırma yapan tüketiciler için en avantajlı esansiyel yağ fiyatlarını web sitemizde sunuyoruz. 


Yağlar

Taze Dağ Kekikli Zeytinyağı 500 ml cam şişeTaze Dağ Kekikli Zeytinyağı 500 ml cam şişe
Satıcı: Lovida
Taze Dağ Kekikli Zeytinyağı Kazdağlarından toplanan taze dağ kekikleri, Lovida Naturel Sızma Zeytnyağında 2 ay bekletildi. Ortaya mükemmel kekik aromalı bir lezzet çıktı. Kekikli Zeytinyağı nı özellikle kahvaltılarda sade ekmek bandırarak tüketebileceğiniz gibi, kırmızı et ile de muhteşem bir uyu..
450,00 TLVergiler Hariç:409,09 TL
Sarı Kantaron Yağı 250 ml cam şişeSarı Kantaron Yağı 250 ml cam şişe
Satıcı: Lovida
Sarı Kantaron Yağı  Kazdağlarının bol oksijenli tarlalarından topladığımız sarı kantaronları özenle saplarından ayırdıktan sonra, sadece çiçeklerini kullanarak %100 sızma zeytinyağından ürettiğimiz sarı kantaron yağını kullanmanızı tavsiye ederiz.   Sarı ..
350,00 TLVergiler Hariç:318,18 TL
Kahvaltılık Tereyağı 500grKahvaltılık Tereyağı 500gr
Yeni
Satıcı: Emre Tulum
Erzincan yöresel ürünler deyince akla gelen ilk ürünlerden biri de köy tereyağıdır.Organik Yayık tereyağı insan vücuduna en faydalı besinler içinde yer alır. Organik ve sağlıklı Erzincan Tereyağı birçok uzman tarafından tavsiye edilen gıdalardan birid..
175,00 TLVergiler Hariç:159,09 TL
Filtresiz Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı 5 Lt Teneke 2024-25Filtresiz Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı 5 Lt Teneke 2024-25
Satıcı: Lovida
Lovida Filtresiz Soğuk Sıkım Naturel Sızma Ayvalık Zeytinyağı (2024-24 Mahsülü)   Klasik Soğuk Sıkım Ayvalık zeytinyağımız, müşterilerimiz tarafından en çok tercih edilen ürünlerimizin başında gelmektedir. Tamamı Ayvalık' ta bulunan zeytin bahçelerimizden, Eylül-Ekim aylarında da..
3.500,00 TLVergiler Hariç:3.181,82 TL
Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı 5 LTErken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı 5 LT
Satıcı: DeliceByBarbara
Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı 5 LT ..
2.700,00 TLVergiler Hariç:2.454,55 TL
Eritilmiş (Saf) Tereyağı  1kgEritilmiş (Saf) Tereyağı  1kg
Yeni
Satıcı: Emre Tulum
Sade yağ; tuzsuz tereyağından, su ve yağsız kuru maddeler uzaklaştırılarak elde ediliyor. Sonunda ise %99 oranında süt yağı barındıran sade yağ ortaya çıkıyor. 1 kg’lık tereyağından ortalama 900 gram sade yağ çıkıyor.     Yapılışı: Tereyağı bir tencereye a..
590,00 TLVergiler Hariç:536,36 TL
Gösterilen: 1 ile 12 arası, toplam: 13 (2 Sayfa)

Yağlar

İster zeytinyağı ya da ay çiçek, mısır yağı gibi sıvı formatta olsun, ister tereyağı ya da margarin gibi katı formatta, yağlar geleneksel mutfak kültürümüzün ayrılmaz birer parçasıdır. Tencere yemeklerinden kızartmalara, günlük kahvaltı sofralarından salatalara dek yağların gıda ürünü olarak tüketiminin pek çok alanı vardır. Yemeklere lezzet katan ve damak tadının bütünleştiricisi olan yağlar aynı zamanda bedenlerimizin ayrılmaz bir yapı taşıdır. Uzun yıllar boyunca fazla kiloların sorumlusu olarak görülen yağlara karşı beslenme ve diyet uzmanları da yakın zamanda tabiri caizse af çıkartarak doymuş yağların beslenme zincirindeki yerini kabul etmişlerdir. 

Öte yandan, özellikle son 20 yılda bitkilerden elde edilen doğal aromatik yağlar da, kozmetik sektörünün tekelinden çıkarak bireylerin tüketim alışkanları arasındaki yerlerini almışlardır. Obadanal geleneksel yöntemlerle elde edilen zengin içerikli yağları, üreticinin kaynağından tüketicinin sofrasına taşır.  

Bin Yılların Mucizesi Zeytinyağı 

Ege ve Akdeniz coğrafyasının mucizevi bitki örtüsü olan zeytin ağacının meyvesi olan zeytinden elde edilen zeytinyağı, binlerce yıldır yemeklik yağ olarak kullanılmaktadır. E vitamini, mineral ve doymamış yağ kaynağı olan zeytinyağı et, balık, sebze gibi temel gıda maddelerinin pişirilmesinde kullanılır. Bu bağlamda kalp hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olan antioksidanlar içerdiği bilinmektedir. Zeytinyağı ayrıca kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Birçok farklı şekilde kullanılabilen, çok yönlü bir gıda ürünü olan zeytinyağı, yemek pişirmenin yanı sıra salataları zenginleştirmek ve mezeleri süslemek için de kullanılabilir. Ayrıca salata sosları, marineler, konserveler ve salamura yapmak için de kullanılabilir. 

Mutfak kültürünün yanı sıra endüstriyel olarak katı sabun, mum, Arap sabunu gibi ürünlerin elde edilmesi için de kullanılır. Katkı maddesi kullanılmadan üretilen ve paketlenen organik zeytinyağı, damakta keskin bir tat bırakmaz ve diğer yağlara oranla çok daha hafiftir.  Yöntem olarak zeytinlerin preslenmesinden elde edilen bu bitkisel yağ, sağlıklı beslenme uzmanları tarafından da doymamış yağlar açısından oldukça zengin bir kaynak olarak gösterilir. Bu bağlamda kalp hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olan antioksidanlar içerdiği bilinmektedir. Zeytinyağı ayrıca kanser ve diyabet riskini azaltmaya, kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. Akdeniz mutfağının temel bileşeni olan zeytinyağının elde edildiği zeytin ağacı ise yaklaşık 20 metre boyuna kadar büyüyen, yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Akdeniz coğrafyasında 1000 yaşını aşkın tarihi zeytin ağaçlarına rastlamak mümkündür. Az yağmur alan, sıcak iklimlerde en iyi şekilde yetişir.. 

Halis Tereyağı Seçenekleri 

Tereyağı temel prensip olarak, çiğ sütten elde edilen bir süt ürünüdür. Mevcut zararlı bakterileri öldürmek için sütün ısıtılmasını içeren pastörizasyon işlemi ile üretilir. Bu işlem aynı zamanda sütte bulunan zararlı enzimleri de öldürerek tereyağını zararlı patojenlerden arındırır. Organik tereyağının temel faydası, zararlı patojenler ve enzimler içermemesidir. 

Bu anlamda güvenle tüketilebilecek bir gıda ürünüdür. Katı grubundaki bir yağ olmasına rağmen özellikle geleneksel yöntemlerle elde edilen organik tereyağı, kolesterol açısından sağlıklı bir tercih olarak öne çıkar; kalp hastalığı ve diğer kronik hastalık risklerini azaltmak isteyen ama aynı zamanda damak tadından vazgeçemeyenler için makul ölçülerde tereyağı tüketmek yerinde bir seçimdir. Organik tereyağı aynı zamanda mükemmel bir E vitamini, kalsiyum ve mineral kaynağıdır. Fırın yemekleri, bulgur, pilav türü yardımcı yemekler, soteler de dahil olmak üzere farklı yemek pişirme türlerinde kullanılabilir. Bazı tariflerde normal tereyağı yerine de kullanılabilir.

Organik tereyağı aynı zamanda, antibiyotik, büyüme hormonu vb. diğer kimyasallardan arındırılmış bir üründür. Meralarda doğal yollarla beslenen hayvanların sütünden elde edilen organik tereyağı protein, ve tekli doymamış yağlar açısından oldukça zengindir. Laktoz oranı da endüstriyel yollarla beslenen hayvanlardan elde edilen tereyağına göre daha düşük seviyededir. Bu yönüyle, laktoz intoleransı olan kişiler için sindirim sorunları riskini de azaltır. Lezzeti kesinlikle daha farklı olan organik tereyağı ülkemizde yayık tereyağı, köy tereyağı olarak da bilinir. Herhangi bir yapay katkı maddesi veya koruyucu kullanılmadan üretildiğinden, normal tereyağından daha sağlıklı bir seçenektir. Geleneksel kahvaltı kültüründe önemli bir yere sahip olan tereyağı çiğ olarak ekmeğe sürülerek tüketilebildiği gibi unlu mamullerde, fırında yapılan hamur işlerinde de sıklıkla kullanılır. Tereyağın sarıdan beyaza kadar değişebilen rengi üretildiği süt ile de doğrudan ilgilidir.

Yoğun Kokularıyla Aromatik Yağlar

Kozmetik ve parfüm sektörünün temel hammaddeleri arasında yer alan aromatik yağlar, bitki özlerinin farklı yöntemlerle işlenmesinden elde edilir. Uçucu yağlara giren aromatik yağlar arasında vanilya yağı, gül yağı, yasemin yağı, kekik yağı, lavanta yağı, badem yağı, ceviz yağı, zeytin ağacı yaprağı yağı, kantaron yağı, Hindistan cevizi yağı, susam yağı, aspir yağı, okaliptüs yağı, ceviz yağı, avokado yağı, vanilya yağı, çörek otu yağı, keten yağı, pelesenk yağı, limon otu yağı, portakal çiçeği yağı, kara üzüm çekirdeği yağı, günlük ağacı yağı gibi pek çok farklı türde esans yağını bulmak mümkündür. Aromatik yağların anksiyete ve depresyon gibi olumsuz ruh halini iyileştirme, stresi azaltma ve enerji seviyelerini artırma gibi pek çok faydası olduğu bilinmektedir. Ayrıca ağrı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptirler. Yüzyıllardır cilt problemleri, artrit ve romatizma gibi çeşitli durumları tedavi etmek için kullanılmıştır.

Aromatik yağların başlıca kullanım alanı kozmetik sektörüdür; ayrıca gıda kodeksine uygun üretilen bazı aromatik yağlar yemeklerde esans vermek adına da kullanılabilir. Öte yandan, masaj yağı olarak, doğal parfüm alternatifi olarak, tütsü ve buhurdanlık kokusu olarak, hatta doğal böcek, sinek kovucu olarak kullanılabilirler. 

Yağ Fiyatları 

İster yemeklik sıvı ya da katı yağ türevleri olsun ister aromatik yağlar Obadanal tüketicileri, üreticilerle birincil elden buluşturmak için hizmetinizde. Web sitemizde farklı üreticilere ait farklı paketlemelerle sunulan zeytinyağı fiyatlarını ve tereyağı fiyatlarını en güncel halleriyle bulabilir, birkaç tıkla siparişinizi oluşturabilirsiniz. Tüketicilerin sıklıkla aradığı bir diğer ürün grubu olan aromatik yağların fiyatlarını da Obadanal.com üzerinden inceleyerek ihtiyaçlarınız doğrultusunda alışveriş sepetinizi oluşturabilirsiniz. Aromatik yağlar piyasasında popüler ürünlerin fiyatları da üreticiden üreticiye değişkenlik göstermektedir. Kantaron yağı fiyatı, lavanta yağı fiyatı, aspir yağı fiyatı, Hindistan cevizi yağı fiyatı ya da fındık yağı fiyatına yönelik araştırma yapan tüketiciler için en avantajlı esansiyel yağ fiyatlarını web sitemizde sunuyoruz.